HomeEquipmentOnderhoudBedrijvenPassagiersOpleidingContact

blancoblancoblancoblancoblancoblancoblancoblancoblancoblancoblancoblanco


Stuur een emailstuur uw wensen
    

Maak een ballonvaart met Wilco Air

Ballonvaren is een onvergetelijke belevenis, die met niets is te vergelijken. Varend door de lucht heeft u vanuit de nostalgische mand een oneindige blik op de ongerepte natuur.

Wilco Air maakt ballonvaarten met een persoonlijke benadering, houdt rekening met uw specifieke wensen en vaart alleen bij ideale weersomstandigheden.

Hoe gaat een ballonvaart in zijn werk?

Zo'n drie kwartier voor vertrek bent u reeds welkom op het opstijgterrein. De ballon wordt daar door ervaren crew opgebouwd. U heeft wellicht nog wat vragen en van de piloot krijgt u nog een "briefing" met korte instructies over het aankomend avontuur.

De ballon wordt eerste met behulp van een ventilator met koude lucht gevuld. Vervolgens verwarmt de piloot met de branders de lucht in de ballon. U kunt daarna in de mand stappen. Als de ballon nog wat extra wordt verhit zal deze statig het luchtruim verkiezen.

De ballon drijft nu met de wind mee, een onbekende bestemming tegemoet. U geniet ondertussen van de vergezichten en bemerkt dat het in de mand heel niet koud is: u vaart immers mee met de wind, waardoor het in de mand windstil aanvoelt. Na circa een tot anderhalf uur zoekt de piloot weer naar een geschikt landingsterrein. Uw eerste ballonvaart zal stijlvol worden afgesloten met een glaasje champagne en een traditionele "ballondoop". Ter herinnering krijgt u nog een gecalligrafeerd certificaat aangeboden met gedetailleerde gegevens van de gemaakte ballonvaart.

Wanneer?

Het hele jaar door zijn er geschikte dagen om ballon te varen. Een mooie dag in de kleurrijke herfst of een besneeuwd landschap doet zeker niet onder voor een bloeiende dag in de lente of zomer.

Het meest geschikte tijdstip van de dag om een ballonvaart te maken is gedurende de eerste of laatste twee uur van het daglicht. Dit betekent dat uw ballonvaart in de wintermaanden 's-middags zal plaatsvinden, terwijl het programma in de zomer meer naar de avonduren verschuift.

Ballonvaren is weersafhankelijk. Alleen in de juiste weersomstandigheden verkiest de ballon van Wilco Air het luchtruim. Daarom hebben we op de geplande datum van de ballonvaart altijd nog even telefonisch contact met u, over het al dan niet doorgaan van de vaart. Mochten de weersomstandigheden een ballonvaart onverhoopt niet toelaten, dan zal in overleg met u een nieuwe datum worden gekozen.

Prijzen

De prijs voor een ballonvaart uit de omgeving Ootmarsum bedraagt EUR 179 per persoon. Vanaf vier personen is de prijs EUR 159 per persoon. We beschikken over ballonnen voor 4, 5 of 6 personen. Grotere groepen kan ook. Dan zetten we meerdere ballonnen in. Informeer naar de mogelijkheden en prijzen voor een vaart buiten de regio Ootmarsum. Geeft u de ballonvaart kado? Daarvoor hebben we kadobonnen.

Reserveren                                                                                                Stuur een email

Als u deze onvergetelijke ervaring niet wilt missen kunt u nu een ballonvaart reserveren bij Wilco Air. Ook als cadeau aan vrienden, familie of zakelijke relaties zult u met een ballonvaart zeker indruk maken.

U kunt ons bellen op 0541-293299 of een email sturen. Ook voor vragen of speciale arrangementen kunt u uiteraard vrijblijvend contact met ons opnemen.Wilco Air BV   
Postbus 76
7630 AA Ootmarsum    
T +31 541 293299
F +31 541 292826
E wilcoair@wxs.nl
Bijgewerkt op 20 juli 2012