HomeEquipmentOnderhoudBedrijvenPassagiersOpleidingContact


AlgemeenRegels

 Opleiding tot ballonvaarder

Bij Wilco Air kunt u zowel theorie als praktijklessen volgen, met uw eigen ballon of een ballon van ons.

Indien u overweegt een commercieel brevet te gaan halen, adviseren wij u eerst een medische keuring te ondergaan. Dit is immers een verplichting voor het uiteindelijke brevet en voorkomt mogelijke teleurstellingen.

De theorie bestaat uit de volgende vakken:
- Voorschriften
- Navigatie
- Meteorologie
- Human performances
- Ballonvaren en materialen
- Communicatie

Voor het commerciële brevet kunnen bij de meeste vliegvelden in Nederland theoriecursussen worden gevolgd. Er is dus altijd wel een cursus mogelijkheid bij u in de buurt. Alleen het theorievak "Ballonvaren en materialen" wordt slechts op beperkte schaal gedoceerd. U kunt hiervoor in ieder geval bij Wilco Air terecht.

De praktijk bestaat uit ballonvaarten onder toezicht van een bevoegd Flight Instructor. De lessen duren gemiddeld circa 5 uur. (voorbereiding, opbouw, vaart, terugreis, debriefing). Meestal zijn tussen de 25 en 30 lessen nodig, om het ballonvaren op een veilige manier te kunnen uitvoeren.

Wilt U meer weten over opleidingsmogelijkheden, neem dan vrijblijvend contact op met Monique Hoogeslag op 0541-293299 of wilcoair@wxs.nlWilco Air BV   
Postbus 76
7630 AA Ootmarsum
the Netherlands
T +31 541 293299
F +31 541 292826
E wilcoair@wxs.nl
Bijgewerkt op 6 augustus 2012

Op alle aanbiedingen en leveringen zijn van toepassing onze algemene voorwaarden gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel nummer 06073121 te Enschede.