HomeBallonvarenEquipmentOnderhoudBedrijvenOpleidingContactblancoblancoblancoblancoblancoblancoblancoblancoblancoblancoblancoblancoblancoblancoblancoblanco 
    
     

                                                                                  

   

Hoe gaat een ballonvaart in zijn werk?

Zo'n drie kwartier voor vertrek bent u reeds welkom op het opstijgterrein. De ballon wordt daar samen met u, door ervaren crew opgebouwd. U heeft wellicht nog wat vragen en van de piloot krijgt u nog een 'briefing' met korte instructies over het aankomend avontuur.

De ballon wordt eerst met behulp van een ventilator met koude lucht gevuld. Vervolgens verwarmt de piloot met de branders de lucht in de ballon. U kunt daarna in de mand stappen. Als de ballon nog wat extra wordt verhit zal deze statig het luchtruim verkiezen.

De ballon drijft nu met de wind mee, een onbekende bestemming tegemoet. U geniet ondertussen van de vergezichten en bemerkt dat het in de mand heel niet koud is: u vaart immers mee met de wind, waardoor het in de mand windstil aanvoelt. Na circa een uur zoekt de piloot weer naar een geschikt landingsterrein. Uw eerste ballonvaart zal stijlvol worden afgesloten met een glaasje champagne en een traditionele 'ballondoop'. Ter herinnering krijgt u nog een certificaat aangeboden met gedetailleerde gegevens van de gemaakte ballonvaart.

  email stuur uw wensenWilco Air BV   
Walstraat 13
7631 ET  Ootmarsum    
T +31 541 293299
E info@wilcoair.nl
Bijgewerkt op 30 april 2015